Fénymunkások

Fénymunkások és exopolitika

A fénymunkás vonalat talán a New Age vallás egy irányzatának lehetne tekinteni; jellegzetesen a szeretet és fény fogalmak köré épül ez a vonatkoztatási rendszer. Egyik sarokköve, hogy most, 2000-2100 körül történik egy nagy váltás, a “Great Shift”, vagyis a Föld következő fejlődési fázisába történő belépés. Ez kisebb-nagyobb felfordulással és változással történik, de a korábbi váltásokkal szemben most az emberiség nem pusztul el, nem hal ki az összes kultúra és civilizáció, hanem a lelkek emberi testben maradnak. Az új világban túllépünk a karmikus rendszeren; az anyagi sík és túlélés helyett a lelkek fejlődését tekintve a szeretet és segítés válik központi motívummá.

Az irányzat hangadója a Lee Carroll által közvetített Kryon entitás, aki után egy egész sor további közvetítő kezdte el működését: Geoffrey Hoppe – Crimson Circle – Tobias és Kuthumi, Steve Rother és a Lightworker, és Fred Sterling-Kirael és még sokan mások. Az Esther Hicks-Abraham anyag ide tartozik, és az Egy törvénye (Law of one) is tulajdonképpen ide sorolható, csak időben korábban volt és a nyelvezete kicsit más. Rajtuk kívül még számos közvetítő és gyógyító vall többé-kevésbé hasonló nézeteket.

A fénymunkás rendszer általában a galaktikusokat pozitív erőnek tekinti, egyrészt, mint az emberiség szüleit, aki a genetikát szolgáltatták számunkra, vagyis ők ránk mint gyermekeinkre tekintenek (legalábbis azt mondják, legalább az egyik csoport, aki most minket látogat, ezek közül való). Többségben a negatív vagy megfigyelő csoportok létét elismerik, azonban az az általános felfogás, hogy ezekkel nem érdemes túlzottan foglalkozni, mert azzal is erősítjük őket és azt a valóságot, amelyben ők kerülnek túlsúlyba és hatalmi pozícióba a Földön.

Tulajdonképpen elgondolkodtató kérdés, hogy ki is a földönkívüli? Az ember őshonos itt, vagy ide telepítették? Ha az (emberi?) lélek számos más bolygóra is tud inkarnálódni, mennyire nevezhetjük azokat, akik máshol születtek, földön kívülinek? Lélekben talán semmilyen különbség sincs köztünk. A fénymunkás és általánosan a New Age-es ezotéria szerint a lelkek klaszterekbe, csoportokba tartoznak, és ezek együtt fejlődnek, és a Föld csak egy fázis/egy lehetőség a sok közül, ahova inkarnálódni lehet a tanulás és önismeret/fejlődés folyamatában.

Kerry Cassidy, a Project Camelot alapítója, nem annyira szereti a fénymunkás fogalmát, inkább a fényharcos (Light Warrior) fogalmat részesíti előnyben. Szerinte a “munkás” kifejezés a régi engedelmességtudatot erősítheti, míg a harcos inkább egy szuverén, felnőtt egyén. A Camelot tanúk közül többen is spirituális vonatkoztatási rendszerben élnek, például Bob Dean beszél előző életeiről, amikben részben feleségével együtt vett részt, George Green pedig legalább három könyvet írt hasonló szemlélettel. David Wilcock sem annyira használja a fénymunkás fogalmat, az Egy Törvénye anyagra vonatkoztatva azt vallja, hogy ezek a csoportosulások a negyedik dimenzió, a szeretet körébe tartoznak, egy kicsit túltengenek a romantika, álmodozás felé. A a következő szakaszhoz azonban szükség van a bölcsesség, az ötödik dimenzió elemére is. [A szerző véleménye, hogy a fénymunkás társadalom főleg azóta jelentősen fejlődött és már gyakran a bölcsességet is magában foglalja.]

A fénymunkás vonatkoztatási rendszer és az exopolitika között a földönkívülieken túl egyéb közös gondolat is akad: az időmanipuláció/idővonalak, valamint és a szabadenergia kérdése. Az előbbi a fénymunkások szerint abban nyilvánul meg, hogy az emberiség most, a váltás előtt és közben, átírja a jövőjét és múltját, azaz másik idővonalba vált át, és hogy sok lehetősége van valamelyik párhuzamos idővonalba kerülni – egyénileg vagy csoportosan. A szabadenergia kérdésében a két rendszer megegyezik abban, hogy létezik ilyen – Kryon például a mágnesség mestere, és mint ilyen, számos alkalommal utalt rá, hogy mágneses tekercsek megfelelő elhelyezésével és gerjesztésével könnyen elő lehet állítani zérusponti energiát.

Egy további kapcsolódási pont a karantén. Mindkét rendszer egyetért abban, hogy legalábbis mostanáig a karantén az oka, hogy nem találkozunk tömegesen a galaktikusokkal. Eltérés abban van, hogy a karantén mi célból és ki által került bevezetésre. David Icke és például a Plejádok Barbara Marciniak általi közvetítés szerint a karantént a reptoid fajok hozták létre, hogy alacsony szinten tartsák az emberiséget. A földi élet értelme számukra az, hogy néhány fénymunkás avagy kozmikus vándor ide inkarnálódik és megpróbálja áttörni ezt a karantént, amit inkább egy fény és megvilágosodást gátló valaminek képzelnek el. Vagyis a karantén tulajdonképpen maga a fátyol, ami elválaszt a felsőbb dimenziókból és a szabadságtól; másképp szólva a bal és jobb agyfélteke közti határvonal. A fénymunkások szerint is szándékos a karantén, azonban azért van, hogy az emberiség kijátszhassa a fejlődéséhez szükséges drámát, a dualitást, és a fátyolra is pont ezért van szükség. A két magyarázat így tulajdonképpen kiegészíti egymást.

Kryon a földönkívüliekről

Kryon egy entitás, aki Lee Carroll és mások által közvetít üzeneteket az emberek felé. Általában kifejezetten spirituális témákra koncentrál, azonban néhány galaktikus csoportot is említ, akik a mostani időszakban a Föld körül tevékenykednek. Azt mondja, hogy hasznos a galaktikusok közvetítéseit figyelni, mert az egész valóság részekben nyilvánul meg, és mindegyik csoport egy másik aspektust helyez előtérbe. Tehát lehet, hogy 1-2 helyen el is térnek egymástól, de ez azért, mert egy kicsit más oldalról látják a valóságot. A következő csoportokat a Kryon II-es könyvből idézzük fel.

Segítő csoportok
  • “Saggitáriusok” – a galaxis közepén vannak. Számunkra jelenleg ismeretlenek.
  • Arcturiánusok és Ashtar csoport: vannak közvetítőik, szorosan összekapcsolódnak a (pozitív) céljaik. Az Arcturiánusok elmennek 11 évvel Kryon [csoport] távozása után (ami 2013, ha nem tévedünk). A föld kormányaival is kapcsolatban állnak.
  • Plejádok: Részben ők alkották az emberi DNS-t. Vigyázniuk kell, hogy a technikai dolgaik ne szivárogjanak át, mert még nincs itt az ideje (legalábbis a channeling idején). Annyira hasonlítanak az emberre, hogy közöttünk is járhatnának.
  • Szoláris csoport
  • Angyalok, segítők: nem szokás őket földönkívülinek nevezni, és nyilván más sűrűségben léteznek.
“Negatív” csoportok

Róluk Kryon mondta, hogy “számos ilyen létezik”, akik luciferi filozófiát követnek. Azt is mondja, hogy ezek sokszor nem is tudnak a pozitívakról. Nem is kerül/áll velünk mindegyik kapcsolatba. Ők alsóbb síkokon mozognak. Van, amelyik az ember érzelmeihez próbál hozzájutni. “Van ember, aki az ő lényük jegyeit viseli magán”. Egy mértékig beavatkozhatnak a rendszerünkbe, tehát befolyásolják a földi eseményeket. Felülről nézve ők is a karmánk alakulását/feloldását segítik elő. Általában kevesebb vagy nincsen bennük érzelem.

  • Félelemből táplálkozók is “nagy számban léteznek”.
  • Roswelliek és hasonlók, akik “távolabbról jöttek”, fogságba is estek, és kormányaink technológiájukat tanulmányozzák.

Más fénymunkás csoportok

Crimson Circle: Tobias és Kuthumi az összeeküvés elméletekről kiadtak egy hanganyag sorozatot. Ők a Shaumbra kifejezést használják a fénymunkásokra, és szerintük velejárója, hogy nem annyira foglalkoznak a földön levő negatív aspektusokkal, mint a világkormány, pénzrendszer, vagy elnyomás, egyszerűen azért, mert ez nem az ő feladatuk/küldetésük.

Kirael: Kirael is arról számol be, hogy sok féle különböző entitás található a felsőbb dimenziókban, de még a harmadikban is. Az egyik a Sirius, ahonnan a földi lelkek egy része származik.

Drunvaló Melchizedek elég komplex történetet ad elő az emberiség múltjáról, amely részben egybevág az Egy törvénye által felvázolttal. Szerinte a Marsról érkezett entitások egy csoportja különböző téridő kísérletei következtében történt Atlantis süllyedése, és a mostani rezgésszintcsökkenés.

Szeretettel várjuk építő hozzászólásodat!