Michael Teachings magyarul – Channelingelt komplex önismereti rendszer

Michael Teachings – 7 fő akadály, amiket életeinkre választunk és a megoldásaik

A Michael Teachings földi inkarnációikat befejezett lelkek kollektív tudatának, egy átlagostól messze különb channelingelt entitásnak az üzenete és ajándéka az emberiségnek. Ráadásul jó a humoruk is, de erről később. Egy teljes személyiségmodellt és önismereti rendszert adtak át az emberiségnek! Ezzel az a céljuk, hogy átlássunk a maya fátylán, önismerettel haladjunk az agapé, a feltétel nélküli elfogadás felé!

Ez a modell ráadásul nemcsak az egyszeri földi személyiségre, hanem az életeken át fejlődő lélekkarakterre, interinkarnációsan van részletesen kidolgozva. De, testtípus elemzést is tartalmaz, egyéni fejlődési lehetőségek és például párválasztási összepárosítások egyedi lehetőségeivel! 

Cikkünk célja, hogy indítóul szolgáljon: legyen magyar nyelvterületen is olyan, aki Michael Teachings lélekszemélyiség-elemzést channelingel. 

A cikk első felében egy hosszas bevezetőt írunk, majd ahol legörgetve találsz egy színes táblázatot, ott kezdődik a fő téma, a 7 fő életakadály és megoldásaik.


Michael Teachings

Michael Teachings. An Introduction

A Michael Teachings-ben egyedülálló megközelítéssel foglalkoznak az univerzum létszerveződésével és az egyéni emberi lélek útjával is. A tanításokat fogadók általában úgy találják, hogy a megszerzett felismerések rendkívül hasznosak és felszabadítóak számukra.

A Michael Teachings tanítások segítenek megérteni, hogy miért vannak a világban és az életünkben a dolgok úgy, ahogyan vannak, hogy így a megnövekedett elfogadás által haladjunk az agapé, azaz a feltétel nélküli szeretet felé, ami a Michael entitás szerint, az inkarnációs kalandutazás tapasztalataira vágyó emberi lelkekként a legfőbb célunk.

A tanításuk legfontosabb része az az egyedi, teljeskörű önismereti rendszer és komplex személyiségmodell, amit ez a channeling entitás átadott mindannyiunknak. A csúcs benne az, hogy a Michael-féle önismereti elemzés az inkarnációkon keresztülívelő lélekkarakter-jegyeket is magába foglalja, nemcsak az ezéleti személyiségjegyeinket, nyomvonalainkat.

A Michael Teachings-nek (ejtsd: májkl tícsingz)  SEMMI KÖZE  Micháel arkangyalhoz, sem az életek közötti életek (life between lives) nevű regressziós terápiát kidolgozó Michael Newton-hoz (akinek módszerét amúgy szintén senki sem viszi Magyarországon, több szomszédos országgal ellentétben). Önálló channelingelt entitás. 

A Michael entitás további érdekessége, hogy kifejezetten nem választott ki magának egyetlen képviselőt és bár először Nyugaton volt olvasható, mégis globálisan több országból is channelingelték már egészen a kezdetekkor is. 

Az Exopolitika Magyarország ezzel az egy írással szeretné magyar nyelvterületre behozni, a mi részünkről csak indító szikraként, tehát csak ezen cikk erejéig, ezt a channeling tanítást. Külföldön már több évtized óta elérhető, ennek ellenére Magyarországról mégsem talált rá senki, mi írunk róla most elsőként, és így ezidáig senki nem is tudott vele önismereti segítséget adni mások és így maga számára.

Michael Chart lélekkarakter-elemzési táblázat, minta

Michael Chart lélekkarakter-elemzési táblázat, minta

Az az örömteli reményünk és álmunk, hogy legyen magyar nyelven is elérhető több olyan lélek, aki Michael Teachings lélekszemélyiség-elemzést channelingel. Nagyon jót tenne sok száz, sok ezer társunknak, ha megismerkedne a Michael Teachings tanításokkal, különösen annak önismereti részével. Mi csak ezzel az egy cikkel járulunk hozzá a folyamathoz; elemzést, channelinget nem végzünk; ajánlani egyelőre csak a cikkben szereplő külföldieket és írásaikat, videóikat tudjuk.

Több könyv és rengeteg cikk született a témában angolul, a fő nevek Barry, David Gregg, Jose Stevens és Shepherd Hoodwin, akik a legtöbbet publikáltak a témában és ebben a sorrendben is ajánljuk őket olvasni: Barry és David Gregg cikkeit bevezetőként, Jose Stevens-nek a témában szinte Bibliának számító A-Z-ig könyvét, a The Michael Handbook-ot, és Hoodwin haladó infóit. Egyetlen egy dolog miatt nem Stevens-től készítettünk cikket, ez pedig a 7 fő akadály, amit Hoodwin channelingelt le, szerintünk ugyanis ez a top tanítás. Erről Stevens-nek van egy külön könyve, de tömör összefoglalót hozzá Hoodwin írt.

A Michael Teachings csúcsterméke az inkarnációkon átívelő lelki jegyeket is felmutató, teljes spektrumú, lélekszintű személyiségelemzés. Tehát nemcsak a jelen földi személyiség elemzésére kerül sor, hanem azon tulajdonságokra is, amik életeken át velünk jönnek.

Ez az entitás többek között az Akashából olvassa ki az elemzést kérő ember lelki karakterét és az erre az aktuális életre választott földi személyiségét. De olyan rendszerben hoz le infókat és olyan típusú infókat, amikhez képest más Akasha-olvasók a fasorba’ sincsenek.

Ez a csoportentitás jó humorérzékkel bír, a különböző channelingek során elszabadult legjobb poénok gyűjteménye itt olvasható angolul, illetve az egyik legjobb channelingelő Michael-témájú humoros írásai itt találhatók.

Exopolitika Magyarország Tartalomjegyzéke

Az Exopolitika Magyarország összes bejegyzése egyetlen listában itt.

 

Rövid bevezető a Michael Teachings-hez

 

KI AZ A MICHAEL?

Michael ( ejtsd: májkl ) egy oksági szinten, azaz kauzális síkon létező tanító. A kauzális sík egy intellektuális sík, az érzelmi asztrális sík „felett” (az emberi lelkek az életeik között az alsó asztrális síkon léteznek). Michael egy csoportentitás, amely 1050 együttműködésben dolgozó lélekből áll, akik befejezték az inkarnációikat a fizikai síkon. Michael egy ősrégi, channeling vagy csatornázás néven ismert folyamat révén kommunikál velünk. A csatornázás során egy egyén megengedi egy nem-inkarnálódott lénynek, hogy rajta keresztül beszéljen. Számos Michael-csatornázó ember létezik. Ők sok esetben az entitás különböző tagjait, tagcsoportjait csatornázzák, minimális eltérés lehet a channeling eredményében.

 

A MICHAEL TANÍTÁSOK

Michael azt tanítja, hogy örökévaló szikrák vagyunk, akik a Tao-ból (a létezés dimenziómentes alapjából, Minden Élet Forrásából) elfelé és visszafelé utazunk a felfedezés és a kreativitás kalandjában. Az út minden egyes lépésében olyan döntéseket hozunk, amelyek a tapasztalatainkat alakítják.

Miután elköteleztük magunkat, hogy egy életsorozatra (!), életek egy ciklusnyi sorozatára újra leszületünk a Föld bolygón, hét lélekszerep vagy lélektípus közül választhatunk az adott reinkarnációs ciklusra: szolgálattevő, pap, kézműves, bölcs, harcos, király és tudós (ezek csak átvitt kulcsfogalmak, a pap lélektípus lehet például egy tanár is, a harcos például egy értékesítő, vagy egy kézműves lélektípus például egy fogorvos, a szolgálattevő egy nővér).

Az adott életsorozat előtervezése során lélekszintű kapcsolatokat is kialakítunk azáltal, hogy összefogunk egy esszencia-ikerrel és egy feladattárssal, és megtaláljuk a helyünket a lélekszerepnek megfelelő nagyobb egységben, csoportentitásokon és keretszerveződéseken belül (entities és cadres).

  [Itt jegyezzük meg, az ikertárs ügyében, hogy a Michael Entitás nem tévedhetetlen, pl. amikor a kozmosz nagy egyészének működéséről van szó; de szerintünk egy nagyon jó információ forrás általában és a személyiségrendszerük szintén kiváló – ők maguk mindig azt mondják a channelingelőn keresztül, hogy ne istenítsük őket, nem fogadjunk el mindent készpénznek, hanem csak amit igaznak gondolunk – ez szintén egy nagyon korrekt, szimpatikus hozzáállás a részükről.]

Amikor megtervezünk egy egyéni életet, akkor megválasztjuk a jellemvonásainkat is, amelyek személyiségünket alkotják és lehetővé teszik az inkarnációra választott konkrét eredmények elérését, megtapasztalni valók megélését.

A hetes szám fontos a Michael Teachingsben: ahogyan a lélekszerepekből, úgy a lehetséges célokból, attitűdökből és módokból is hét áll rendelkezésre, és ezek kombinációi variálhatók. Fix és opciós megállapodásokat is kötünk inkarnációnkra és csatlakozunk lélekcsoportokhoz különböző konfigurációkban, más-más célokhoz (pl. ahol nagy valószínűséggel dolgozni fogunk, vagy ahol valami jelentős életesemény történik több emberrel).

  [Újabb megjegyzés: fontos tudni, hogy odafent ha teljesen talán nem is minden, de sok minden lehetséges: ha megfejlődünk egy negatív földi emberi kapcsolatot, akkor az az inkarnációs ciklusunk hátralevő részében már nem lesz olyan súllyal jelen, annyi ideig jelen vagy egyáltalán nem lesz jelen az életeinkben, sőt, kikacsintva más égi tanítók információihoz, nemcsak kapcsolatokat, de lélekcsoportot is válthatunk, ha jellemfejlődésünk már ott tart. Tehát ami fix rossz kapcsolat életeken át, az se betonfix, ha fejlődsz.]

Noha a Michael Tanítások a világegyetem spirituális szerveződésének teljes képével is foglalkoznak, a hétköznapi ember élete szempontjából is tartalmaznak jól leföldelt és használható információkat, hiszen az emberi lélek karakterével és a földi ember személyiségével is adnak át tanításokat.

Ezek a tanítások segítenek megérteni, hogy miért vannak a világban és az életünkben a dolgok úgy, ahogyan vannak  (sok esetben olyan sz@rul) és iránymutatást adnak arra, hogyan tudunk ezekkel hatékonyan együttműködni.

Ez önmagunk és mások megnövekedett elfogadását eredményezi, hozzásegítve ahhoz, hogy haladjunk az agapé, azaz a feltétel nélküli szeret és elfogadás felé, ami a Michael entitás szerint a legfőbb célunk.

 

A RENDSZER TOVÁBBI RÉSZEI, VIDEÓK

Angolul tudóknak a Michael Teachings rendszerről további átfogó ismertetőként ajánljuk ezt a rövid, 9 perces bevezető videót az egyik ismert Michael-channalingelőtől, illetve még ezt a 28 perces videót a Michael Teachings youtube-csatornán.

Kifejezetten ajánljuk Shepherd Hoodwin interjúját itt, amiben kiderül, hogy az egész egy Ouija-táblával kezdődött írott channelingként, utána lett verbális channeling és aztán jött le a személyiségelemző rendszer.

A Michael Teachings-ről haladó, több mint két és fél órás podcast három részben itt kezdődik szintén egy kiváló channelingelőtől. 

Szöveges változatot kedvelőknek a legátfogóbb, leggazdagabb oldal a PersonalitySpirituality.net és a MichaelTeachings.com, illetve rövidebb gondolatokért még ezt a Michael-weboldalt ajánljuk.

Nagyon jó összefoglaló van az egész Michael tanításról itt: https://www.itstime.com/michael.htm

A Michael entitás a lélek inkarnációkon átívelő fejlődési szakaszairól, a lélekkorokról is ad tanítást (pl. fiatal, középkorú, érett, idős lélek), ezekről Soul Ages címekkel, 13-20 perces hosszúságokban az itt található hét videót ajánljuk.

A bevezetésünk után a cikk további részében nézzük a 7 fő életakadályt és a megoldásokat, amikkel előbb-utóbb mindannyiunknak meg kell bírkóznia. 

 

7 fő akadály, amiket életeken át választunk a fejlődésért

(Kattints a képre nagyobb méretért)

Michael Teachings - Fő életakadályok

Michael Teachings – Fő életakadályok, személyiségjegyek/jellemvonások (overleaves). KATTINTS A KÉPRE NAGYOBB MÉRETÉRT. A táblázatot az Exopolitika Magyarország készítette, hivatkozás nélkül szabadon felhasználható, de csak teljes egészében, minden sorával és oszlopával használjátok fel.

 

Az inkarnációinkra választott 7 fő akadály
táblázatának kifejtése

 

ELSŐDLEGES-MÁSODLAGOS | POZITÍV-NEGATÍV | CÉL-ATTITŰD-MÓD

A legfőbb akadályunk (fő negatív jellemvonásunk) az elsődleges Achilles-pontunk vagy nehézségünk. A félelmeink és az illúzióink köré összpontosul. Mivel ez egy domináns vakfolt számunkra, így nehéz ezt felismerni. Még ha elméleti síkon tudomásul is vesszük az akadályainkat, a gyakorlatban nehéz felismerni őket. ( Kétségkívül más emberek akadályait a napnál is világosabban látjuk.)

Az akadályok lehetnek nagy és jelentéktelen akadályok is. Előfordulhat, hogy egy adott életünk során nem is kerül nagy hangsúly az akadályra, vagy azáltal, hogy már dolgoztunk rajta, jelentéktelenné válik a ránk gyakorolt hatása. Másrészről viszont, egy akadály szélsőséges manifesztációja akár mentális betegséghez is vezethet, vagy arra hasonlíthat.

A türelmetlenség egy szélsőséges formája például a közúti dühöngés (road rage). Egy kevésbé szélsőséges megnyilvánulása pedig, ha mindig siettetünk vagy félbeszakítunk másokat. Mérsékelt türelmetlenségnél pedig, az ember gyakran bosszankodik, de udvarias, így azt nem mutatja ki mások felé.

Egy akadály lehet teljesen nyilvánvaló vagy kevésbé egyértelmű is. Tegyük fel, van két ember, egyenlő mértékű önpusztítással. Egy olyasvalaki esetében, aki halálra issza magát, nyilvánvaló az önpusztítás. Viszont egy olyan ember esetében, aki rákban haldoklik, nem feltétlenül átlátható az akadály és a betegség közötti kapcsolat. (A rákbetegség és más betegségek nem feltétlen az akadályok következményei.) Mindkét esetben az irányítás elvesztésétől való félelem jellemző. A második személy esetében ez önfegyelemnek tűnhet, de azáltal, hogy félelmen alapszik, így az önfegyelemnek sem az egészséges fajtája.

Az összes Michael-féle jellemvonások (overleaves) esetében a tengelyen lévő pozíciónk változhat, és a semleges helyzetből (ami a makacsság) átcsúszhatunk a tengelyen lévő bármely másik akadályba. Továbbá lehetnek másodlagos és harmadlagos akadályaink is, amelyek sokkal inkább egyidejűleg vannak jelen, mintsem váltakozva. Tulajdonképpen mindannyiunk életében valamilyen mértékig jelen van az összes akadály, amiket egytől-hétig rangsorolni is lehetne. A lélek azonban általában csak a fő akadály köré összpontosul, ami önmagában sem kis feladat.

A legelső Michael-től channelingelt könyv, a Michael’s People című könyv alapján, a fő negatív jellemvonás (fő akadály, chief feature) eltorzítja a célt (goal), míg a másodlagos akadály az attitűdöt/hozzáállást torzítja (attitude) és leginkább a személyes kapcsolatokra van ráhatása (megjegyzés: az angol Michael-teachings anyagokban nem használják a negatív szót az akadályokra, chief negative feature helyett csak chief feature-ként utalnak rá). A harmadlagos akadály – már ha van olyan – a módot torzítja (mode). Shepherd Hoodwin égi közvetítése szerint, a cél jelenti a legmélyrehatóbb jellemvonást/személyiségjegyet, épp ezért is azt gátolják az akadályok elsőként; amit aztán az attitűd és a mód követnek.

Az pedig egy egyénre szabott személyiségelemző channeling során a Michael-entitás megítélésén alapuló döntés, hogy hány olyan fontos akadály van, ami ezt a listát meghatározza, például Hoodwin channelingjeiben Michael általában csak egy fő akadályt mutat meg.

Az akadályokat, illetve a szerepek és a többi jellemvonás negatív pólusait mind a félelmeink aktiválják. Az akadályoknak a pozitív és a negatív pólusai egyaránt a félelmen alapulnak; a pozitív pólus csupán a két rossz közül a kevésbé rossz. Ezek közül néhány tulajdonság érdemlegesnek tűnhet, mint például: az alázatosság, az önzetlenség, és a rendíthetetlenség – de az akadályok manifesztációjaként ezek hamis képet adnak, noha valódi dolgoknak álcázzák magukat.

Az akadályoknak védelmi szerepük lenne, de ironikusan tovább rontják a helyzetet, mert helytelen reakciókat idéznek elő, amit követően még több félelem válhat indokolttá, miután az adott reakciók eredménytelenek.

Például a makacsság nem más, mint a változástól való félelem. Amikor valaki ellenáll a változásnak, azzal konfliktust generál és tovább ront a helyzeten. Utána úgy tűnhet, még több félelem válik indokolttá, ami miatt még jobban megmakacsolhatja magát. A helytelen reakciók folyamatosan egymásra épülnek, növelve ezzel a hamis személyiség és a maya befolyását. A hamis személyiséget az akadályok és a jellemvonások, azaz személyiségjegyek negatív pólusai alkotják. A maja szó pedig illúziót jelent, és a lélekhez kapcsolódik, különösen a szerep negatív pólusában.

A félelem szerepe a dolgok rendjében az, hogy figyelmeztessen minket, amikor a testi épségünk tényleges veszélynek van kitéve, hogy meg tudjuk tenni a védelmünk biztosításához szükséges lépéseket. A félelem nagyrészt a test túlélési ösztönéből fakad, és a test alapvető halálfélelméből.

Alább látható egy Michael Chart lélekkarakter-elemzési táblázat, egy minta Shepherd Hoodwin-től. Kattints a képre nagyobb nézetért.

Michael Chart lélekkarakter-elemzési táblázat, minta

Michael Chart lélekkarakter-elemzési táblázat, minta. Teljes képért kattints a képre.

 

FŐ AKADÁLYUNK MIATTI VEZÉRGONDOLATAINK

A legfőbb akadályunk egy énvédő mechanizmus az ellen, amit megrögzötten és tévesen a túlélésünkre néző legnagyobb fenyegetésként érzékelünk:

-Az arrogancia során azt hiszi az ember: „ Ha mások kritizálnak, akkor meg fogok halni.”
-Az önlekicsinylés során azt hiszi az ember: „Ha nem fogok fejlődni és nem felelek meg az életben, akkor meg fogok halni.”
-A türelmetlenség során azt hiszi az ember: „Ha nem nyerem meg a versenyfutást az idővel, akkor lehetőségeket mulasztok el és meg fogok halni.”
-A mártírság során azt hiszi az ember: „Ha nem válok érdemessé és nem bizonyítom be, hogy értékes vagyok, akkor meg fogok halni.”
-Az önpusztítás során azt hiszi az ember: „Ha kicsúszik a kezemből az irányítás, akkor meg fogok halni.”
-A kapzsiság során azt hiszi az ember: „Ha nem kapok eleget, akkor meg fogok halni.”
-A makacsság során pedig azt hiszi az ember: „Ha változnak a dolgok, akkor meg fogok halni.”

Ezek a meggyőződések önbeteljesítő jóslatokká válhatnak, annak ellenére, hogy mind csupán illúziók, tévesek, hamisak.

Az önpusztításnál az ember már annyira félhet attól, hogy az irányítás elvesztésétől meg fog halni, hogy felgyülemlenek benne az érzések és magába roskad. Az is lehetséges, hogy miközben egyre nagyobb nyomás nehezedik rá, egyszer csak eljut arra a pontra, hogy teljesen összeomlik, irányíthatatlanul kitörnek belőle az érzések és beteljesedik a legnagyobb félelme – elveszíti az irányítást. (De például aspergereseknél neurológiai okai vannak ennek, túl sok az inger és túlterhelődik a hálózat az idegrendszerben és ezt eleinte rendkívül nehéz a léleknek felülírni; erre emotional disregulation-ként találni jó anyagokat).

A kapzsiság megölheti az embert vagy szenvedést okozhat neki azzal, hogy túl sok mindene van: a túl sok étel elhízáshoz vezethet, a túl sok vagyontárgy birtoklása nagy teher lehet, ami csődhöz vezethet, akár a végén anyagilag, akár addig is pl. szeretetkapcsolatokban.

Az arrogancia, aminek meg kellene védenie az embereket mások sértései ellen, célponttá teheti őket: ha másokkal felsőbbrendűen viselkedik, azt azok viszonozni fogják majd; aki másokat kritizál, azt mások is kritizálni akarják majd.

Az önlekicsinylés során táplált félelmünk attól, hogy alkalmatlanok vagyunk, tényleges alkalmatlansághoz és kudarchoz vezethet az olyan embereknél, akik túlságosan igyekeznek, vagy éppenséggel egyáltalán nem erőltetik meg magukat.

Egy türelmetlen ember lemaradhat az élet leggyönyörűbb, végtelen pillanatairól, ha pl. túl sok mindent akar bepakolni és amiatt elkésik.

A mártír a saját maga által okozott fájdalomnak válik az áldozatává.

A makacs embernek a változás elleni tiltakozása olyan negatív változásokat idézhet elő, melyekre egyébként nem került volna sor.

 

INKARNÁCIÓ ÉS AKADÁLYOK

A lelkünk a felnőttkor elérésével egyetlen fő akadály köré összpontosul, azonban ezt a körülvevő kultúránk határozza meg. Shepherd Hoodwin channelingelő idejében ez a tizennyolcadik év körül történt, de az utóbbi évtizedekben már valamivel korábban lett esedékes a fő akadály kiemelkedése. Mindezt megelőzően, számos akadállyal játszhatunk, vagy akár az összessel is – különösen a kamaszkor során. Egy-két évvel később a lélek kiválaszthat egy másodlagos akadályt is.

Az akadályok nem a semmiből keletkeznek: a korábbi életeinkből vagy jelenlegi életünk korábbi szakaszaiból fennmaradó látens félelmeink térnek vissza (beleértve részben a feldolgozatlan traumáinkat). Ha a figyelmünkkel ezeket egyetlen fő akadály köré összpontosítjuk, könnyeben felismerhetjük őket és dolgozhatunk rajtuk. A fejlődésünk középpontjában az fog állni, hogy felül tudunk-e kerekedni ezeken a félelmeinken, sokszor egy vagy akár több életen át is.

 

KIFELÉ-BEFELÉ IRÁNYULÓ

A kardinális (kifele irányuló) akadályok mesterségesen kiterjesztik az egyént, míg az ordinális (befelé irányuló) akadályok mesterségesen lefokozzák. Minden akadálypár ellentétekbe rendeződik, éppúgy, mint a többi személyiségjegy esetében is.

 

TENGELYEK

Az inspiráció tengelyén az arrogancia – önlekicsinylés állnak párban, melyeknél az első esetében az egyén mások felett érzi magát, míg a második esetében kevesebbnek érzi magát a többieknél.

A kifejezésre juttatás tengelyén a kapzsiság – önpusztítás pár található, ahol az előbbi próbál valamit hozzáadni az egyénhez, az utóbbi pedig valamit próbál elvenni tőle.

A cselekvés tengelyén a türelmetlenség – mártírság rendeződnek párba, ahol az elsőnél az egyén elszántan próbál a környezetére hatást gyakorolni, míg az utóbbinál úgy érzékeli, magától változik a környezete. A feldolgozás tengelyén  a makacsság található; ez pedig semleges és nem áll párban más akadállyal.

 

AZ ÁRNYÉK ÉS A MEGOLDÁSOK

A pszichológiai árnyékunk, azaz a sötét oldalunk magába foglalja az akadályainkat, valamint a szerepeink és személyiségjegyeink negatív pólusait. Az árnyékunk azonban ezen is túlmutat, és teljesen egyedi. Az árnyékunk olyan pozitív tulajdonságokat is magába foglalhat, amelyekkel rendelkezünk, de tagadjuk a létezésüket.

Michael szerint az egyik legfontosabb eszköz az akadályaink csökkentésére az, ha „felvételt készítünk” róluk, megfigyelve, hogy mikor gyakorolnak ránk hatást. Ha erre képesek leszünk, akkor fel fogjuk ismerni, milyen érzést váltanak ki belőlünk, és ezáltal előre fogjuk tudni, hogy mikor aktiválódnak. Azt követően pedig megtehetjük a szükséges lépéseket az elkerülésük érdekében.

A korábbi életekre vagy a gyerekkori emlékekre való visszatekintés is egy hasznos eszköz lehet arra, hogy dolgozzunk az akadályainkon. Például, az arrogancia lehet valakinek a tudatalatti reakciója egy korábbi életére, ahol mások ítélkezőek voltak felette, és ez szó szerint halálos volt számára. Visszatekintve arra az életére, könnyeben tudatosulhat benne, hogy a jelenben nincs veszélynek kitéve.

A pozitív megerősítések használata szintén hasznos. Ez a megerősítés például segíthet az arrogancia esetében: „Teljesen rendben van, ha mások ítélkeznek felettem és kritizálnak engem; szeretem és elfogadom magamat.”

Ha üdvözöljük a félelmeinket, és képesek vagyunk felfedezni a bennük rejlő értékeket is, akkor csökkenhet a ránk gyakorolt hatásuk. Az arrogancia felnyithatja a szemünket arra, hogy rengeteg ember ítélkező, és lehetetlen mások ítélkezését mindig elkerülni. Habár nem szabad magunkra venni az ítélkezésüket, tanulhatunk belőlük. Elkülöníthetjük az olyan kritikát, aminek van alapja, és abból meríthetünk, hogy utána boldogabb emberré válhassunk.

Ha dolgozunk rajta, akkor legyőzhető az elsődleges akadályunk, vagy lefokozható másodlagossá – abban az esetben pedig egy másik akadály kerül majd a középpontba, amely korábban a háttérbe szorult és az válik az elsődleges akadályunkká, hogy tovább fejlődhessünk. És ez így megy életeken át egy inkarnációs-cikluson belül.

 

ZÁRÁSKÉNT:

Az akadályok részletes kifejtése Shepherd Hoodwin – Journey of Your Soul könyvének 24. fejezetében található, amely könyvből ez a cikk a téma felvezetője, a 23. fejezet volt (csak a táblázathoz használtunk a 24. fejezetet). A 24. fejezet végén Hoodwin az alábbi könyvet ajánlja olvasói figyelmébe:

Jose Stevens – Tansforming Your Dragons: Turning Personality Fear Patterns into Personal Power, amely egy kiváló Michael-channelingelő könyve, teljes egészében az akadályoknak szentelve. Szerintünk ez a legfontosabb téma, amit adott az emberiségnek az egész Michael Teachings: az önismereti rendszer és ennek egy kulcs része, a 7 fő akadály, és azok megoldási lehetőségeinek bemutatása.

Ugyanis a Michael Teachings-féle önismereti rendszernek a jó része csupán eligazodási pont az élethez, tehát nincsen rajta ezéletben változtatni való, hanem annak mentén érdemes fejlődni (pl. szerep, mód, attitűd, lélekkor, ezek nem változnak adott életen belül, hanem a fejlődés kereteit, autópálya-sávjait adják). A fő akadályok viszont változtathatók, sőt megváltoztatandó, fejlesztendő területek, azokkal konkrétan csinálni is lehet valamit.

[Megjegyzés: bár nem hasonlítottuk össze vele, de a pszichoterápia által ismert kognitív sématerápiához kicsit hasonlóan a Michael Teachings-féle 7 fő akadályban is alapértelmezetten életre szóló, fő akadályok megfejlődési lehetőségeiről van szó. Sokunknak életünk végén is az lesz potenciálisan a fő akadály, mint az elején, de ha dolgoztunk rajta, akkor már jóval kisebb súllyal és így következő életben már kedvezőbb életélményünk lesz; vagy le is küzdjük addigra és már ebben az életben jobbra fordulhat a sorsunk. Ehhez hasznos ismerni, hogy mit is kellene leküzdeni, megfejlődni, átalakítani. Még egy gondolat: a (kognitív) sématerápiával ellentében a Michael Teachings tanítását és személyiségmodelljét azért mégis csak egy égi entitás adta az emberiségnek.]


WEBOLDAL AJÁNLÓ

Ajánljuk még a PersonalitySpirituality.net, a ShepherdHoodwin.com (Hoodwin) és a MichaelTeachings.com (Gregg) oldalt, utóbbi rengeteg tömör összefoglalót tartalmaz a témában.

A ShepherdHoodwin.com -on lehet elemzést kérni. A MichaelTeachings.com oldalon NEM szabad, azaz  ott NE kérj elemzést. Ott a cikkek nagyon jók, azokat el kell olvasni, de az oldalt üzemeltető Gregg 3 hónap alatt sem válaszolt egy kifizetett elemzésre, őt ilyennel (ha még él) nem szabad, tilos megbízni, akármilyen akció is van a rendelési oldalon. De a cikkei és a videói, amiket korábban az oldalra feltett, nagyon jók és elolvasásra, meghallgatásra nagyon is érdemesek.

Néhány rövidebb leírással még ezt a weboldalt ajánljuk.

Ha az ember tud angolul és elolvas minden digitálisan elérhető cikket és könyvet a témában (különösen Jose Stevens – The Michael Handbook c. könyvét), akkor önmaga is elég jól be tudja lőni magát. 

 

MICHAEL TEACHINGS MAGYARORSZÁGON?

Azért született az egész cikkünk, mert legjobb lenne, ha magyarul is több ember el tudna kezdeni Michael Teachings channelingelőként önismereti elemzéseket adni másoknak. Hoodwin oldalán található egy kitölthető mintasablon is rá. Mi több cikket a témában írni nem fogunk, reméljük, e sorok kedves Olvasójának megtetszik a téma és behozza Magyarországra.

Több Michael-channelingelő többféle infót channelingel le az entitáscsoportból, tehát nyugodtan lehet több nagy név Magyarországon is a témában. Fel kell készülni ebben a témában is a hamis channelingelőkre, akik miatt viszont nem a módszer vagy az entitás lesz a hibás, hanem a hamis channelingelő maga. Tőle függetlenül a Michael Tanítások még érvényes tanítások és önismereti módszerek, sokaknak segítettek már az elmúlt évtizedekben tőlünk nyugatra. 

Reménykedve és örömmel várjuk az első igazi magyar Michael Teachings channelingelőt, aki személyiségelemzést is fog közvetíteni a hozzá fordulóknak. Ismeretlenül is szurkolunk Neked!

Cikk forrásai:
Shepherd Hoodwin – Journey of Your Soul,  23. fejezet: Akadályok (folytatása, részletes kifejtése a 24. fejezet)
– Weboldala,
shepherdhoodwin.com
– A cikk eredeti angol változata a bevezetőnk nélkül: Chief Obstacles chosen by incarnating souls based on the Michael Teachings
– Néhány Michael Teachings könyv, vásárlás előtti 24 órás kipróbálásra itt

Ez a cikk nem reklám, a téma iránti lelkesedés motiválta és a vágy, hogy legyenek magyar Michael Teachings channelingelők, akik személyiségelemzést közvetítenek a hozzájuk fordulóknak. Mi angolul már megoldottuk, nekünk már nincs rá szükségünk. Mi a témában többet írni sehol sem fogunk (kivéve, ha majd tudunk ajánlani ilyen embert)