Új Reményadó Nagyfilm: A New Story for Humanity

Magyarországon elsőként közöljük a hírt, hogy a Findhorn Alapítvány teljes estés filmet készített “Új Történet az Emberiségért” címmel, “Változtasd meg a Történetet, Változtasd meg a Világot” alcímmel. Építve ezzel Elisabet Sahtouris tudományközi kutatónak és David Korten közgazdásznak is üzenetére, melyet Charles Eisenstein matematikus-filozófus is magáénak vall!

David Korten

David Korten új könyve. Rövid összefoglalója a Yes! Magazine-ben.

Nem véletlenül, ugyanis Thomas Berry atya a gondolat egyik, vagy talán A gyökere (Dream of the Earth c. könyvével). Berry és Willis Harman (akinek életműve összegzése a Global Mind Change) nagy hatással voltak David Korten-re (aki mainstream kapitalizmus-evangélistából vált egy új, kozmosz-, élet- és bolygóközpontú leendő civilizáció szónokává, a filmben is megszólal), Willis Harman Bernard Lietaer-ra (aki a Kulturális Kreatívok könyv előszavát is írta, mely annak magyar kiadásában olvasható; Lietaer friss, első magyar könyve itt) és W.H. és Thomas Berry pedig Elisabeth Sahtouris-ra. Willis Harman a kozmikus samadhi élményt átélt Edgar Mitchell asztronauta által alapított IONS tudatkutató intézet egyik elnöke is volt.

PMHatwater

P.M.H. Atwater

Zárójeles megjegyzés, hogy a rendszerelméleti matematikus László Ervin professzor is eljutott már erre a szintre, pl. előszót írt P.M.H. Atwater egyik könyvéhez, mely az újfajta tudatossággal születő gyerekekről szól. Új generációkhoz (Y-, Z-, alfa generáció) szólóan készítettük tőle magyar videófordításunkat. László Ervin szellemi utódjának Kingsley Dennis-t lehet tekinteni, aki szintén felismerte az új generációk fontosságát, magyar könyve Főnix Generáció néven érhető el.

elisabet sahtouris

Elisabet Sahtouris, lásd még Thrive – Növekedj! és a Pénzt ÉS Életet filmek

Ha már megtörtél, és szeretsz kiábrándult cinikus energiavámpír, önélet-/önlélekölő üzemmódban üzemelni, feltöltődni próbálkozni és kinyírandó áldozatként tekinteni az emberiségre, jussanak eszedbe ezek a gyerekek, járj utána a témának (az Exopolitika Magyarország blogon találsz több cikket újfajta gyerekek témakörében, a legkiemelkedőbb ez), ha senki másért, őértük érdemes az Új Földért tenni, élni, lélegezni. 

charles eisenstein

Charles Eisenstein

Charles Eisenstein – aki szintén megszólal a filmben – kutatásai is arra vezetnek, hogy a jelenleg diszfunkcionális intézményeken és eljárásokon keresztül működő emberiségnek egy újfajta történetre van szüksége (mítosznak is szokták ezt a “story” szót fordítani), magyar rövidfilmjének fordítását ezen a linken közöltük. Magyar könyve itt olvasható.

Tudomány és Nondualitás

Tudomány és Nondualitás Konferencia

A világon egyedülálló Tudomány és Nondualitás folyamatos konferenciasorozat szintén arról szól, hogy összekössék a szálakat, és egy újfajta civilizációs énkép és éntörténet megalkotása kiteljesedjen. Lásd cikkünket itt, illetve rövid videófordításunkat itt

Willis Harman

Willis Harman

Tehát különböző háttérrel ugyan, de saját tudományuk berkein belül igazolhatóan követendő útnak tartják ezek az integrálisan, rendszerszemléletűen és paradigmákat túlhaladóan gondolkodó tudósok és kutatók ugyanazt az egy közös utat, amiről a film szól, melyben hangot kap Kosha Joubert, az eredetileg dán indítású, mára a skót Findhorn Közösség jóvoltából planetárissá vált Globális Ökofalu Hálózat (GEN) egyik vezetője is, az általunk fordított “Ökofalvak a Világban” című kiskönyv forráskönyvének egyik szerzője.

John Perkins

John Perkins új könyve

Egyébként John Perkins, akinek nemrég jelent meg új könyve, első, “Egy Gazdasági Bérgyilkos Vallomásai” c. rendkívül hosszú ideig bestseller könyvének kibővített változata, meglepő módon “The New Confessions of an Economic Hitman” címmel, szintén neoliberális közgazdász ütőemberből sámán beavatásokon keresztül mára már az Élet Irányvonalának szószólójává vált: ő is ezt a fajta irányzékot hirdeti a jelenlegi világrendből kifelé vezető útként! Egyébként mint egy friss videó interjújából kiderült, a titkos, globális kormányzatokat puritán maffaimódszerekkel behálózó hálózatot leleplező tevékenységéért megmérgezték, belei 40%-át ki kellet műteni. Tehát igen értékes, amit az első könyvben írt, ez a mostani könyve annak a kibővítése.

Keshe Magrav Helmet for healing purposes

Keshe magrav sisak – agy és elme és így teljes test gyógyításra. Videóforrás itt.

Még egy megjegyzés: a világ ingyen energia kutatói közül jelenleg Mehran Keshe az egyetlen világszerte ismert olyan név, aki nem a szabadalomért cserébe járó ingatlanra vár miközben pusztul az emberiség és annak létét alátámasztó földi flóra és fauna, ahogyan általalában az ingyen energia kutatók, hanem lemondott a kizárólagosságról és szakaszosan és nehezen követheőten ugyan, de mégis csak megosztja tudását, tetteivel hasonló társaihoz képest elsődleges fontosságúnak tartja az Élet Szolgálatát és globális egységes új emberiségben gondolkozik (nem a körző-vonalzós módon értve a kifejezést). És még így is jelentős jólétet tud biztosítani magának és a körülötte dolgozóknak, tehát ebben is példát mutat.

Az Exopolitika Magyarország blog által képviselt irányvonal szintén egybecseng a cikkben eddig vázoltakkal, gondolatiságában azonban az exopolitika és annak széleskörű vonatkozásai miatt többet is képvisel:
– ahogyan az exopolitika lényege a tudatosság (lásd általában Steven Greer videóit és ezt a cikkünket),
– a közgazdaságtanban is már megvan, merre lenne az új irányvonal (Lietaer és Korten, másik blogunkon),
– ahogyan számos kvantum-vákuum nullponti energia kutatás és könyv elérhető már az interneten, csak életellenesség és kapzsiság helyett (“service-to-self” vs. “service-to-other” gondolkodásmód) ezekbe kellene megfelelő összegeket tenni (lásd Paul Hellyer magyarul, vagy M. T. Keshe tanításait) és tehát emiatt is fontos az exopolitika,
– amiképp az ökofalvak is mutatják a városokba országszinten integrálható, évtizedek óta bizonyítottan működő új módszereket és elveket (GEN Hálózat),
– ahogyan a kvantum-fizika visszatalált oda, amit az ősi védikus civilizációk spirituális tanokként hagytak hátra,
– úgy a spirituális útvonalon is kezd kibontakozni egy járható út  (mindenféle elvont tanítások helyett a nagy betűs Selfet, az Önvalót direktben megcélzó, számos modern tanító által hitelesen képviselt “nonduális tanítás” útja).

Mindezek integrálásáról van szó, hogy tényleg működjön is egy Új Szebb Föld. Paradigmákat meghaladóan, még a spiriezó paradigmákon is felülemelkedve, tovább haladva!

Findhornnal és a világ öt további legsikeresebb és legnagyobb ökoközösségével (Tamera, Damanhur, Sekem, Auroville, Ithaca) egyébként az az érdekes, hogy turizmusból és abból élnek, hogy tanfolyamaikat (kevesek a termékeiket) árusítják. Ha épülne a közelükben mégy néhány ilyen “átmeneti falu” (transition town), nem élnének meg. Tehát igazából nem teljesen önfenntartók. Az Ökofalvak a Világban c. tanulmányunk kiegészítő kötetében is levonjuk azt a következtetést, hogy valójában igenis a városokba kell beleadaptálni az ökomozgalmak, ökofalvak úttöréseit (és bőven van mit), igenis a modern életvitelbe kell beleintegrálni az ilyen alternatív, kiegészítő modellek tanulságait, és nem vissza kell menni a “dicső” múltba, nem elmenekülni kell a városi, modern létből, hanem megújítani, átalakítani azt. Ahogy az egyéni életünkben is az evolúciót nem a menekülési stratégiák szolgálják hosszú távon, hanem a beleállás a kihívásainkba, a Hős Útjába.

Ehhez azonban még ezeknek az alter közösségeknek is önparadigmáikon kell túlhaladniuk. És idővel elérkezünk a modernek (modern kulturális kreatívok, merthogy az ökoközösségek a zöld kulturális kreatívok) által promótált újenergia (nullenergia, kvantum-vákuum, elektromagnetikus energia) technológiák és új, társadalmi méretű, funkcióspecifikus kiegészítő pénznemek (nem helyi pénzek, mert többek annál) kifejlesztésének szükségességéhez. Ez azonban fájdalmas beismerés az altereknek, mert így kiderül, hogy még az ökozöld és a spiriezó út sem az út, hanem annak és a modern útnak az ötvözete.

Az angol nyelvű bemutató:

A New Story for Humanity Official Trailer 1 from Findhorn Foundation. Youtube-verzió itt.

Teljes film:

Ajánljuk lefordításra erőt érzőknek: http://newstoryhub.com/film/watch , illetve https://vimeo.com/160627867 , a teljes vimeo videó ingyen megtekinthető és ezért letölthető pl. a http://savevideo.me oldallal vagy video download böngészőkiegészítőkkel, 444MB vagy 1.9GB. A weboldalon illetve a vimeo oldalon a bővebb leírásra kattintva a film fejezetei külön bontva is megnézhetők! A film készítőinek blogoldala: http://newstoryhub.com 

E cikkhez hasonló írások, videók a http://helyipenzszoftver.blogspot.com oldalon.